Кандидатствайте във второто издание на обучителната програма на Експортен хъб България – EXPO2

Кандидатствайте във второто издание на обучителната програма на Експортен хъб България – EXPO2

Започва след:

Период:

от
до

Регистрация:

от
до

Място:

онлайн

онлайн

Oписание на събитието

От 13.10.2020 г., български предприятия от всички сектори ще могат да подават своите кандидатури в обучителната програма „EXPO2”, чиято цел е да подпомогне развитието на експортния потенциал на българските предприятия, които притежават необходимия капацитет за излизане на международните пазари.
В пилотното издание на обучителна програма EXPO1, която стартираонлайн през януари 2021 г. с продължителност 3 месеца, участие взеха 15 български малки и средни предприятия - Кардинал Байтс, Биостайл, Ентегра, ТехноЛогика, Иноксис, Автоматизация на Дискретното Производство – Смолян, Сингъл Селд, Европак България М, Конвой-Уорлд, Дейзи Тех, Елджой, Пирос, Аяли Груп, Инова БМ, Айкхорн и Ко. 


Поради въведените предпазни мерки с цел ограничаване на разпространението на COVID-19, програмата се проведе в онлайн формат. Фирмите имаха възможността да участват в различни уебинари, на теми свързани с международния бизнес, представени от различни бизнес експерти, както и да работят с ментор, който да ги наставлява по пътя им към нови международни пазари. В рамките на инициативата бяха организирани и допълнителни срещи с търговски представители зад граница на министерство на икономиката, които представиха възможностите за навлизане на избрани от фирмите пазари.


В края на програмата, на организирано специално събитие бе представен напредъкът на всяка компания, благодарение на усърдната работа, която положиха ментори, лектори и фирмите-участници. Повече информация можете да прочетете на сайта на Експортен хъб България – www.exporthub.bg 
През тази година Експортен хъб България, представен от Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, донесе и отличие в категорията „Подкрепа за интернационализацията на бизнеса“ на Европейските награди за насърчаване на предприятията – Europe Enterprise Promotion Awards 2021.


В края на 2021 г. Експортен хъб България отново отваря процедурата по кандидатстване за всички сектори, като отново задължително условие за участниците е да са собственици/управители/търговски директори или на друга ръководна позиция, с компетенции за вземане на решения. Програмата ще стартира в началото на 2022 г., а форматът на програмата ще бъде хибриден.

Одобрените кандидати ще бъдат поканени на онлайн интервю, в което ще си събеседват с експертно жури. Участието в програмата е безплатно.
Формуляр за кандидатстване:  (Молим изпратените файлове да бъдат в pdf формат)
Краен срок за кандидатстване – 2 ноември 2021 г.

Сектори

  • многосекторно събитие

Включи се в събитието