Кандидатствайте във второто издание на обучителната програма на Експортен хъб България – EXPO2

Кандидатствайте във второто издание на обучителната програма на Експортен хъб България – EXPO2

Period:

from
to

Registration:

from
to

Place:

онлайн

онлайн

Description of the event

От 13.10.2020 г., български предприятия от всички сектори ще могат да подават своите кандидатури в обучителната програма „EXPO2”, чиято цел е да подпомогне развитието на експортния потенциал на българските предприятия, които притежават необходимия капацитет за излизане на международните пазари.
В пилотното издание на обучителна програма EXPO1, която стартираонлайн през януари 2021 г. с продължителност 3 месеца, участие взеха 15 български малки и средни предприятия - Кардинал Байтс, Биостайл, Ентегра, ТехноЛогика, Иноксис, Автоматизация на Дискретното Производство – Смолян, Сингъл Селд, Европак България М, Конвой-Уорлд, Дейзи Тех, Елджой, Пирос, Аяли Груп, Инова БМ, Айкхорн и Ко. 


Поради въведените предпазни мерки с цел ограничаване на разпространението на COVID-19, програмата се проведе в онлайн формат. Фирмите имаха възможността да участват в различни уебинари, на теми свързани с международния бизнес, представени от различни бизнес експерти, както и да работят с ментор, който да ги наставлява по пътя им към нови международни пазари. В рамките на инициативата бяха организирани и допълнителни срещи с търговски представители зад граница на министерство на икономиката, които представиха възможностите за навлизане на избрани от фирмите пазари.
В края на програмата, на организирано специално събитие бе представен напредъкът на всяка компания, благодарение на усърдната работа, която положиха ментори, лектори и фирмите-участници. Повече информация можете да прочетете на сайта на Експортен хъб България – www.exporthub.bg 
През тази година Експортен хъб България, представен от Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, донесе и отличие в категорията „Подкрепа за интернационализацията на бизнеса“ на Европейските награди за насърчаване на предприятията – Europe Enterprise Promotion Awards 2021.


В края на 2021 г. Експортен хъб България отново отваря процедурата по кандидатстване за всички сектори, като отново задължително условие за участниците е да са собственици/управители/търговски директори или на друга ръководна позиция, с компетенции за вземане на решения. Програмата ще стартира в началото на 2022 г., а форматът на програмата ще бъде хибриден.

Второто издание на обучителната програма на Export Hub Bulgaria, развиваща експортния потенциал на българските предприятия – ЕXPO2, ще се проведе в специално партньорство с Международната мрежа за малки и средни предприятия INSME.

Партньорството между двете организации ще предостави ексклузивна услуга за 15 предварително селектирани български МСП, които ще преминат през серия лекции с теоретична и практическа насоченост с участието на международни експерти на INSME.

Основни акценти в програмата са определяне на приоритетни външни пазари за всяко предприятие, разработване на стратегия за навлизане, намиране на нови потенциални бизнес партньори и много други.

Сред лекторите на ЕXPO2 ще се включат Андреа ди Анселмо – вицепрезидент на META Group Srl – компания, специализирана в консултирането относно политики и стратегии за иновации и предприемачество, управление на средства и други, Луиджи Бидоя – основател на иновативната компания Еxportplanning за развитие на износа чрез извличане и анализ на данни и разработването на ИТ инструменти за подпомагане на вземането на бизнес решения, както и Серджо Арзени – президент на INSME, Нава Софер – президент на базирания в Канада Международен алианс за търговия, и д-р Хамса Тота – основател и президент на базираната в САЩ Innovation Business Development (IBD) – компания, специализирана в подобряването на производителността при иновации на продукти.

Одобрените кандидати ще бъдат поканени на онлайн интервю, в което ще си събеседват с експертно жури. Участието в програмата е безплатно.
Формуляр за кандидатстване:  (Молим изпратените файлове да бъдат в pdf формат)


Крайният срок за кандидатстване е удължен до 26 ноември 2021 г.

Sectors

  • multiple sectors

Registered
participants

Крез ЕООД

Sector: Manufacture of textiles and textile products, except apparel
Main activity: production, trade
Product/service: Women's clothes

Mobica

Sector: Information technology activities, Information services
Main activity: trade, services
Product/service: SMS, Viber, Whatsapp, e-commerce AI platform for higher revenue

BGService Ltd.

Sector: Information technology activities
Main activity: trade, services
Product/service: Development and implementation of software systems. Manufacture, and maintenance of IT systems.

Булгар - Биотик ЕООД

Sector: Production of medicinal substances and products, multiple sectors
Main activity: production, distribution
Product/service: Хранителни добавки

VIP Software Ltd

Sector: Information technology activities, Research and development
Main activity: production, distribution, trade, services
Product/service: ERP for Agriculture, life stock animals and food bussiness

Foodobox ltd

Sector: Retail with all goods, without auto trading and motorcycle trading
Main activity: trade
Product/service: mobile app fighting food waste

BG WORKSHOP LTD

Sector: Furniture manufacturing, Manufacture not elsewhere classified
Main activity: production, trade
Product/service: Furniture for home office/office

Ubitrack Sport

Sector: Information technology activities
Main activity: services
Product/service: Football raw data

Gourmoli Ltd

Sector: Food production, Retail with all goods, without auto trading and motorcycle trading, Wholesale with all goods, without auto trading and motorcycle trading
Main activity: production, distribution, trade
Product/service: Organic Cold-presed oils, Nut and seed flours, Honey with rose oil and others

Phytocode Ltd

Sector: Manufacture of chemical products
Main activity: production
Product/service: natural cosmetics

KRAIBURG BULGARIA

Sector: Manufacture of rubber and plastic products
Main activity: production, trade
Product/service: Rubber compounds for subsequent processing

Rep2b.com (Уеб Системи ЕООД)

Sector: Information technology activities
Main activity: services
Product/service: Rep2b.com CRM SaaS Service